Stella 10v. – Ideasta avajaisiin

Kauppakeskus Stellan alkuvaiheet varhaisista suunnitelmista varsinaisiin avajaisiin olivat vaihderikkaat ja useiden vuosien mittaiset. Koko kaupungin yhteinen tahtotila Mikkelin keskustan kehittämiseen 2000-luvun alussa oli kuitenkin vahva ja uuden kauppakeskuksen rakentamiselle nähtiin olevan selkeä tarve Mikkelissä.  

 

Mikkelin kaupunkikeskustaa ennen Kauppakeskus Stellaa.

 

Uuden kauppakeskuksen suunnitteluun vaikuttivat muun muassa päätökset nykyisen Stellan paikalla sijainneen linja-autoaseman siirtämisestä ja uuden toriparkin rakentamisesta. Useat omistuksiin, kaupungin kaavamuutoksiin, kielteiseen julkiseen keskusteluun ym. liittyvät haasteet kuitenkin selätettiin, ja vuonna 2009 Osuuskauppa Suur-Savo päätti lähteä toteuttamaan historiansa suurinta investointia.  

Kymmenien miljoonien kauppakeskushankkeeseen ryhtyminen ei ollut suinkaan läpihuutojuttu, mutta päätöksen synnyttyä itse rakennustyöt sujuivat ripeästi ja Kauppakeskus Stella avattiin juhlallisin menoin suunnitellusti 11.11.2011 klo 11.11.11. Vuonna 2013 Stella laajeni entisen Pusankulman tiloihin ja tänäkin päivänä kauppakeskus toimii edelleen laajenemisvuottaan vastaavissa tiloissaan.  

 

23.9.2011 eli lähes tarkalleen 10 vuotta sitten Stellan Tähtitorilla näytti vielä tältä.

 

Stellan avajaisissa riitti väkeä ja avajaisviikonloppuna kauppakeskuksessa kävi  65 000 asiakasta.

 

Tämän pienen historiakatsauksen jälkeen tulemme tulevien viikkojen aikana julkaisemaan Stellalaisten kertomia tarinoita kauppakeskuksen kymmenen toimintavuoden ajalta. Pikkuhiljaa paljastamme myös marraskuussa koittavan huikean synttäriviikkomme tapahtumia ja muita 10-vuotisjuhlallisuuksia!   

 

Katso tästä kuvat isommassa koossa!

Paluu