Stella 10v. – Tunnelmia ennen avajaisia

Kauppakeskus Stella avattiin juhlallisin menoin 11. marraskuuta 2011 ja avajaisviikonloppuna Stellassa asteltiin ja osteltiin yli 65 000 uteliaan kävijän voimin. Toki vilinää ja vilskettä oli havaittavissa kauppakeskuksen käytävillä myös paljon ennen Stellan ovien virallista avautumista, sillä viimeistelytöitä tehtiin tiuhaa tahtia niin kauppakeskuksen kuin myymälöidenkin puolella.

 

 

Ennen Stellan avausta kauppakeskuksen käytäville pääsivät pääosin vain Stellan rakennustöihin osallistuvat sekä myymälöiden edustajat ja suljetut ovet ja aidoin rajattu työmaa-alue herättivät suurta uteliaisuutta ohikulkevissa kaupunkilaisissa. Yksi kurkistusaukko kauppakeskuksen puolelle kuitenkin avautui yleisöllekin, kun Suomalainen Kirjakauppa siirsi Maaherrankadulla, nykyisen Sokoksen tiloissa sijainneen myymälänsä Sokoksen remontin tieltä jo syyskuussa kauppakeskuksen puolelle.

Suomalaiseen Kirjakauppaan kulku tapahtui siirron myötä parin kuukauden ajan väliaikaista muovitunnelia pitkin, ja myymälän kakkoskerroksen kalusteiden välisistä ikkunoista pääsi kurkistelemaan myös kauppakeskuksen työmaan puolelle. Suomalaisen Kirjakaupan myymäläpäällikön Johanna Lahdenpään mukaan uteliaita asiakkaita riitti ja mukaan mahtui varmasti muitakin, kuin varta vasten kirjakauppaan ostoksille tulleita asiakkaita.

 

Stellan työmaanäkymiä lähes tarkallaan 10 vuotta sitten, pari viikkoa ennen avajaisia.

 

Eräs tunnettu meikkitaiteilija kauhisteli Sokoksen myymäläpäällikön Nina Korhosen väsyneitä ja tummia silmänympäryksiä häntä avajaisiin meikatessaan. Mistähän lie väsynyt olemus johtunut, kun pari viikkoa ennen avajaisia Sokoksella näytti vielä tältä.

 

Avajaispäivää edeltävänä iltana Stellassa järjestettiin myös loistelias vip-iltajossa kutsuvieraat pääsivät tutustumaan kauppakeskukseen ja sen liikkeisiin suurta yleisöä ennen

 

Stellan 10-vuotissynttäreiden alla kauppakeskusta on järjestelty juhlakuntoon vähitellen pitkin kesää ja syksyä. Viimeisimpänä ja kenties näkyvimpänä uudistuksena Stellan katutason aulaan järjesteltiin uusi viher- ja istuskelualue, jonne suunniteltiin aidot viherkasvit yhteistyössä Stellan Kukan kanssa. Katso kuvia viheralueesta Stellan instagramista tai facebookista!

Paluu