Yhdessä vastuullisesti

Kauppakeskus Stellan sosiaalisen median kanavissa on tänä vuonna esitelty Stellan liikkeiden vastuullisuustarinoita. Tarinoissa on kerrottu liikkeidemme niin niitä pieniä päivittäisiä, kuin isojakin vastuullisuustekoja. Kokosimme jo julkaistut vastuullisuustarinat myös tänne nettisivuille!

Stellan Eurokankaan palaosasto on vastuullinen paikka hankkia kankaita niin sisustukseen kuin pukeutumiseen. Tiesitkö, että Eurokankaan palaosaston kankaat ovat valmisvaateteollisuuden ylijäämää? Palaosasto on ainutlaatuinen paikka tehdä herkullisia löytöjä niin sisustukseen kuin vaatetukseenkin, sillä valikoima on runsas ja samalla yksittäinen kangas voi olla ainoa laatuaan. Palakankaissa yhdistyvät sulavasti yksilöllisyys ja vastuullisuus.

Tervetuloa Eurokankaaseen tutustumaan palojen maailmaan!

 

”Hyvä olo tulee hyvistä valinnoista. Siitä, että toimii oikein ja omien arvojensa mukaan. Siitä, että tekee joka päivä jotain, josta oikeasti pitää. Voi olla oma itsensä.”

Onko Sokoksen paperikassit sinulle tuttuja? Nämä tärkeän sanoman sisältävät paperikankaiset ostoskassit valmistetaan kierrätettävästä materiaalista. Pääraaka-aineena käytetään FSC-sertifioitujen puiden selluloosakuituja. Paperimainen materiaali hylkii vettä ja on perinteistä paperikassia joustavampi. Ja mikä mahtavinta, ostoskassi kestää useamman käyttökerran ja kun haluat luopua siitä, se kelpaa paperin- ja kartonginkeräykseen.

Tervetuloa ostoksille Sokokselle Stellaan!

 

Stellan Finlayson esittelee: RÄSYPALAT! Ne on tehty kierrätetyistä lakanoista Suomessa. Suomessa syntyy 71 miljoonaa kiloa tekstiilijätettä vuodessa. Kotitalouksien kaapitkin ovat täynnä lakanoita, jotka ansaitsevat uuden elämän. Finlayson haluaa ottaa vastuun siitä, mitä heidän tuotteilleen tapahtuu, kun ne tulevat käyttöikänsä päähän. Siksi Finlayson kerää eläköityneitä pussilakanoita. Kerätyt lakanat pestään, ommellaan, leikataan kuteiksi ja kudotaan räsypaloiksi Pohjanmaalla. Räsypalat ovat Avainlippu-tuote!

Vinkki! Tuo vanhat pussilakanasi ja farkkusi kiertoon Finlayson-myymälään. Kiitokseksi saat 10 € etusetelin jokaisesta palautetusta pussilakanasta tai farkkuparista. Yhden etusetelin voit käyttää vähintään 30 € normaalihintaiseen ostokseen. Lue lisää: tästä

 

Stellan Pentikin keramiikkaesineet valmistetaan heidän omassa, maailman pohjoisimmassa keramiikkatehtaassa Napapiirin tuntumassa Posiolla. Tuotannossaan Pentik pyrkii aina kierrättämään ja hyödyntämään raaka-aineen mahdollisimman tehokkaasti. Tehtaalla polttamaton savi käytetään uudestaan ja valmistusprosessissa rikkoutuneet lasitetut keramiikkaesineet kerätään talteen ja niistä tehdään kierrätystaideteoksia. Myös keramiikan poltossa syntyvä hukkalämpö ohjataan hyötykäyttöön Pentikin omien kiinteistöjen ja käyttöveden lämmitykseen. Tehtaan sähkö on 100% uusiutuvilla energialähteillä tuotettua. Pentik saikin Posion keramiikkatehtaalleen hiljattain Ekokompassi-ympäristösertifikaatin.

Tervetuloa tutustumaan Pentikin lumoaviin keramiikkaesineisiin Stellaan!

 

Stellan Suomalaisen Kirjakaupan työvaatteet on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Esimerkiksi liivimekkojen tekoon on käytetty 13 muovipulloa ja työpaidat on valmistettu kierrätetystä puuvillasta. Suomalaisen Kirjakaupan myytävissä tuotteissa pyritään koko ajan löytämään vastuullisesti kierrättäviä tuottajia. Esimerkiksi Globe Hopen upeat tuotteet on kaikki valmistettu joko kierrätys- tai ylijäämämateriaaleista (esimerkiksi messumatoista, banderolleista, autojen turvavöistä jne). Wouf -merkin iloisissa ja kauniissa läppärilaukuissa, kosmetiikkapusseissa yms. tuotteissa on käytetty kierrätettyjä ja vastuullisia materiaaleja; 90% heidän tuotannosta on valmistettu kierrätettyistä muovipulloista.

Suomalaisesta Kirjakaupasta löydät myös hyväntekeväisyystuotteita. Esimerkiksi Saimaannorpan suojeluun on toteutettu yhteistyössä Suomen Luonnonsuojeluliiton kanssa Norppatuotteita. Valikoimasta löytyy mm. mukeja, tiskirättejä, lippiksiä, kestokasseja ja pehmoleluja.

Suomalaisen Kirjakaupan muovipussit ovat olleet maksullisia jo useamman vuoden, tavoitteena on vähentää niiden käyttöä ja suosia Kirjakaupan omaa puuvillaista kestokassia, joka on kierrätyspuuvillaa.

Tervetuloa tutustumaan vastuullisesti valmistettuihin tuotteisiin Suomalaiseen Kirjakauppaan Stellaan!

 

Parturi-kampaamo Hairlekiinissa Stellassa käytetään vain kotimaisia värisarjoja. Hairlekiinista löydät myös useamman kotimaisen kampaamosarjan kotikäyttöön! Hairlekiinin oman brändin Lumon tuotteet ovat 100% kotimaisia. Hairlekiinista löydät myös kotimaiset Cutrin ja Four Reasons -kampaamosarjat. Cutrinin tuotteiden raaka-aineet on kerätty pohjoismaisesta luonnosta ja monet ainesosat saadaan elintarvike- ja puuteollisuuden sivutuotteina. Esimerkiksi Cutrin Ainoa Repair -tuotteissa käytettävä pohjoisen lakan siemenuute on valmistettu vesi-glyseroliuuttamalla, käsin poimittujen lakkojen siemenistä. Marjojen siemenet saadaan mehunvalmistuksen sivuvirtatuotteena. Cutrinilla ja Four Reasonsilla tuotteiden pakkaukset ovat kierrätettäviä ja suurin osa tuotteista on vegaanisia. Four Reasons pakkausten valmistukseen käytettävät raaka-aineet ovat peräisin merestä kerätystä muovista. Hairlekiinissa on siirrytty myös täysin kotimaisen värisarjan käyttöön. Asiakkaalle värejä sekoittaessa ammattilaiset mittaavat värit tarkasti vaa’an kautta, jotta aineita ei huuhdella turhaan viemäristä alas, vaan varmistetaan ettei hävikkiä synny.

Tervetuloa Hairlekiiniin Stellaan!

 

Stellan Rosson Green Key -sertifikaatti sai jatkoa! Mutta mitä kaikkea Rossosta löytyykään, ja mitä tehdään, että kyseinen tunnustus on myönnetty?

Vuoropäällikkö Essin mukaan Rosson ruokalistalta löytyy kasvisvaihtoehtoja niin alku-, pää- kuin jälkiruuista, paikallisia juomatuotteita, luomuviinejä sekä lähituottajien raaka-aineita. Essi suositteleekin alkuun Tofutikkuja (G, VE), pääruuaksi Rosson kasvispihvejä (G, VE) ja aterian kruunaamaan Mustikkamuffinssia ja vaniljajäätelöä (VE). Rossossa käytössä oleva tofu on luomua ja kasvispihvitkin tehdään itse. Vegaaninen vaniljajäätelö on riisipohjainen, joten se sopii moneen eri ruokavalioon. Ruokahävikki on vähentynyt Rosson siirryttyä lounaalla lautasannoksiin. Raastepöydän antimet ovat kotimaisia: kaalia, porkkanaa, kurkkua ja kyssäkaalia. Raasteet tehdään Rosson omassa keittiössä, ne eivät tule valmiiksi raastettuina ja pakattuna jostain muualta.

Mahtavaa tekemistä, eikö totta? Tervetuloa Rossoon Stellaan!
Paluu