I Said Yes – Matkalla Alttarille osa 3.

Raha on aika jännä juttu… Se on mielessä melkeinpä joka päivä jossain määrin, huomaamattakin. Vaikka kun haet maitoa kaupasta. Tai kun katsot bensamittaria ajaessasi autolla paikasta A paikkaan B. Tai kun kävelet näyteikkunan ohi ja kurkkaat, kuinka paljon on hintaa ihanalla kevättakilla. Tai kun haaveilet lapin lomasta. Tai kun pian olisi tarkoitus mennä naimisiin!!! Mikä muu asia maailmassa on sellainen, jota joutuu tahtomattaankin ajattelemaan päivittäin?

Raha aiheuttaa monenlaisia tuntemuksia; usein mielihyvää, mutta toisinaan jopa pakokauhua.

Kuten aiemmin kerroin, meille ei Janin kanssa synny riitaa mustasukkaisuudesta, joka tutkimusten mukaan on yksi suurin ristiriitojen aiheuttaja parisuhteessa.  Mutta rahasta toisinaan. ”Miksi sä ton hankit?”, ”Oliko kallis?” Nuo kysymykset ainakin meidän kotona saa välillä hermon kiristymään puolin ja toisin.

Rahankäyttäjinä Janin kanssa meillä on melko samanlainen ajatusmaailma – kaikki mikä tulee, niin myös menee. Joskus nautitaan hetkestä ja eletään leveämmin, välillä sitten vähän niukemmin.  Kuitenkin meidän luonteet tasapainottavat ja opettavat toisiamme. Itse olen hieman järjestelmällisempi ja organisoivampi kun taas Jani rennompi ja hetkessä elävämpi, mutta tästäkin ollaan toisiltamme opittu ja alettu löytää yhteinen hyvä keskitie.

Yhteisesti meitä molempia kuitenkin kantaa se ajatus, että elämästä pitää nauttia NYT, koska ikinä ei voi tietää mitä huomenna tapahtuu.

Hääbudjetti on ollut mietinnnässä, mutta emme ole osanneet/halunneet määritellä tarkkaa summaa. Kuten kirjoitin, että elämme melko lailla hetkessä, silloin hääbudjetti on hyvinkin joustava. Meillä ei myöskään ole must have-juttuja hääjuhlaa varten, vaan fiiliksen mukaan mennään. Jostain yllättävästä paikasta saattaa putkahtaa joku mieletön, meidän häihin sopiva elementti – vaikkapa kirppikseltä tai lehtien sivuilta. Ympäripyöreästi ollaan mietitty, että budjetti on jotain 5000-10000 euroa. Saa nähdä.

Löysin muuten hyvän sivuston, jossa voi näppärästi hahmotella omaa hääbudjettia: https://raha.fi/oma-talous/haabudjetti/

Kävin Kauppakeskus Stellan S-Pankissa juttelemassa mahdollisesta lainasta. Tällä hetkellä meillä ei ole ajatusta ottaa lainaa häitä varten, mutta minusta oli kiva käydä kuuntelemassa ammatilaisen ajatuksia kyseisestä aiheesta.  Jos siis tarve tulee, lainan ottaminen on mahdollista varsin kohtuullisilla koroilla. Ja ainakin tiedän, kenen juttusille menen, jos saldo ei meinaa riittää; kiitos Kauppakeskus Stellan S-Pankin Maija-Liisalle.

Yritin etsiä tietoa, ottavatko pariskunnat ylipäätään lainaa häitä varten, mutta pikavippien ja kulutusluottojen yleistyessä on hyvin hankala saada dataa, mihin ihmiset rahansa käyttävät. Kuitenkin kun tämän hetken trendinä on elämysten hakeminen ja tuottaminen, uskoisin, että häitä varten lainaa otetaan. Miksikäs ei, onhan se yksi elämän tärkeimmistä päivistä!

Paluu