I Said Yes – Matkalla Alttarille osa 7.

Itsevarmuus – mistä se koostuu? Ja mistä sitä saa lisää?

Minusta on tärkeää, että parisuhteessa saa olla oma itsensä. Tämä pätee kokonaisvaltaisesti kaikkiin tilanteisiin; arkeen sekä juhlaan, aamupalahetkiin, kauppaostoksilla käyntiin sekä makuuhuoneen puolelle.  Siitä omalta osaltani itsevarmuus kumpuaa, siitä että toinen hyväksyy sinut juuri sellaisena kuin olet. Voimme olla asioista toisinaan Janin kanssa eri mieltä – mutta toisen mielipiteitä kunnioitetaan ja arvostetaan. Toista kuullaan ja ollaan aidosti läsnä.  Kritiikistäkään ei saa loukkaantua. Toki on tärkeää se, miten asiat esittää. Meistä minä olen napakampi antamaan kommentteja esim. toisen ulkonäöstä, sekä hyvässä, että pahassa. Jani on paljon neutraalimpi ja joskus huomaan kalastelevani niitä ihania, mieltä ylentäviä kohteliaisuuksia. Mutta kuten muissakin parisuhteemme osa-alueissa Jani on se pohdiskelevampi ja minä se ”töksäyttäjä”. Kehityksen paikka? Molemmilla?

Luottamus parisuhteessa tukee molempien itsevarmuutta. On helpompi olla itsevarmempi omasta itsestään, kun tietää että puoliso pitää sinua mielettömänä tyyppinä ja luotat hänen sanoihinsa ja tekemisiinsä. Kun hänen katseestaan näkee, kuinka paljon hän minua rakastaa ja haluaa. Kunnioitus toista ihmistä kohtaan – se on se juttu.

 

Janilta olen oppinut, että parhaillaan rakkaus on sitä, kun pyrkii huomioimaan toisen joka tilanteessa -myös siellä makkarissa. Jani on sellainen ihmemies, joka ajattelee aina ensin muita ja itseasiassa ajattelee muita vielä viimeisenäkin. Ja minähän taas en ole lähelläkään sellainen! Valitettavasti. Ainakaan joka hetki. Mutta sekin on ollut ihan huikeata, kun tässä matkan varrella on oppinut, kuinka ihana toinen on juurikin tuolla tyylillään muita ihmisiä kohtaan ja siksi on tullut itsellekin se olo ja tarve muuttua paremmaksi ihmiseksi.  Toisaalta on varmasti Janillekin tehnyt hyvää oppia minulta hieman itserakkautta ja huolehtimaan välillä itsestään.  Parisuhteen parhauksia taitaakin olla se, että toinen tuuppii sinua olemaan parempi ihminen ja toimii ikään kuin peilikuvana toiselle.

Itselleni on tärkeää, että puolisoni kanssa koen kemiaa, mikä synnyttää lähes järjetöntä tarvetta olla toisen kanssa lähekkäin niin henkisellä kuin fyysisellä tasolla.

 

Hääyön vietämme Original Sokos Hotel Vaakunan sviitissä, jota kävimmekin fiilistelemässä. Saimme uskomattoman hyvää palvelua Mikkelin Sokoksen alusvaate-osastolta ja tästä teen piakkoin ihan oman postauksen. Siinä kerron ammattilaisen vinkeistä alusvaatteisiin liittyen, sekä fiiliksestä kun riisuunnuin kameran edessä. Katosiko itsevarmuuteni? No itse asiassa ei. Itsevarmuudesta ja seksuaalisuudesta on niin paljon mietteitä, että päätin pyhittää aiheelle vielä toisen postauksen. Pysykää kuulolla!

Hääyötä ajatellen olen kuullut, että ne ovat usein karvaita pettymyksiä! 😀 Ja minä, joka AINA suunnittelee ja osaa ennakoida yllätykset valmiiksi ja lataa suuria odotuksia asioista mistä toinen ei edes vielä tiedä, olen päättänyt että hääyönä pitkän ja hartaan juhlinnan päälle kaadutaan sänkyyn VAIN nukkumaan. Näin vältetään suurimmat pettymykset ja huonot muistot. Ja tulevan mieheni sanoin ”on ihan parhautta vaan olla tässä” taitaa toimia silloinkin parhaiten.

 

…aamu on varmasti sitten eri juttu 😉

Paluu