I Said Yes – Matkalla Alttarille osa 9.

Heippa vaan kaikille! Tässä juttua mun tulevista kaasoista, jotka ovat tavallaan kuin eri maata, vähän niin kuin Yin ja Yan.

Suski, Susanna, puolikas, sisko.

Suski on minun vuotta vanhempi sisko minun isän ja Suskin äidin avioliiton kautta. Meillä on ollut aikoja kun ollaan oltu ”sukua” vaan koska minun isä ja Suskin äiti ovat menneet naimisiin. Meillä on ollut aikoja, kun olen kulkenut Suskin perässä diskoissa seuraten mitä isommat tekevät; eli juotu pussisidukkaa. Ja meillä on ollut aikoja ettei olla oltu missään tekemisissä useaan vuoteen. Tämä nykyinen ja ehdottomasti paras vaihe ollaan saavutettu äitiyden ja elämän rosoisuuden myötä. Kun meistä molemmista on tullut äitejä, niin löydettiin uutta yhteistä ja lisäksi kun elämä heitteli, etenkin minua niin aloin pikkuhiljaa löytää tukea lähipiiristä ja myös Suskista. Vaikutus on ollut myös vastavuoroinen ja olen saanut olla myös Suskin elämän kivikoissa tukena ja turvana. Me ollaan minusta tosi erilaisia, mutta sitten taas toisaalta koska me ei olla ”verisisaruksia”, niin jotenkin minusta meidän on helpompi olla toistemme kanssa ja myöntää niitä toistemme hyviä ja huonoja puolia ja osataan nykyään suhtautua niihin.

Suski on erittäin suunnitelmallinen, järkevä, organisoiva ja luotettava. Hän on myös herkkä, tunteellinen ja miettii aivan liikaa ensin muita. Yllättävän usein meidän välillä on käynyt niin, että minä koitan auttaa ja ohjata Suskia vaikka hän onkin se isompi sisko, mutta toisaalta monesti se johtuu siitä että minä olen kerennyt mennä asioissa päistikkaa päin mäntyjä ja useimmiten ottanut opikseni. Kokemusteni pohjalta voin koittaa auttaa toista, joka ei vielä ole metsän puolelle suistunut. Ja jottei vaikuta liian kankealta niin kyllä Suskistakin se bilevaihde löytyy. Meillä onkin muodostunut pienimuotoinen perinne aina joulun alla lähteä Helsinkiin katsomaan jonkun hyvän bändin keikka ja viihtymään. Näillä reissuilla yksi huikea piirre on se, kuinka hyvin me toimitaan kuskina ja kartturina Helsingissä yhteen! Minä siis ajan ja Suski lukee karttaa. Naurettu aina, että kummankaan puolison kanssa tää homma ei toimisi lähellekään näin hyvin kuin meillä.

Ansku: @ansku.rouvinen

Ansku, Rouvinen, Ansku. Ansku on minun kaveri. Erittäin tärkeä kaveri. Minun paras kaveri.

Me ollaan saman ikäisiä ja ollaan tunnettu yläasteelta asti. Meidän yhteiselle taipaleelle on sattunut paljon iloa ja surua, paljon elettyä elämää aina pyörätuoli keikasta Jurassic Rockiin, sairaalareissuihin ja moniin autoajeluihin. Ollaan sotkeuduttu samoihin miehiin ja välillä oltu ”riidoissa”. Mutta aina ollaan yhteen palattu. Anskulla on järjettömän hieno taito nollata ja unohtaa menneet (ainakin meidän väliltä) ja keskittyä siihen tärkeimpään;  kuinka hiton kivaa meillä yhdessä on! Ansku on impulsiivinen, intohimoinen, tunteellinen, positiivisesti elämään luottava. Hän osaa oksentaa ulos aina kaiken pahan olon ja olen hänen tavastaan jakaa asioita ottanut oppia, koska hän ei mieti mitä muut sanoo.  Anskun kanssa ei ikinä tiedä mihin päätyy, mutta aina on ollut erittäin lystiä!

MOLEMMAT:

Molemmissa on parhautta se, että minä saan olla sellainen kuin olen ja molemmat haluaa ja että he saavat minusta juuri ne parhaat puolet esiin!  Myöskin se, että vaikka arjessa ei joka viikko tai joskus edes joka kuukausi tule pidettyä yhteyttä, niin kumpikaan ei ole moksiskaan vaan aina voidaan jatkaa siitä mihin jäätiin.

Vaikka minun kaasoista toinen on karkeasti sanottuna järkevä ja organisoiva ja toinen rempseämpi hetkeen heittäytyjä, niin ei se niin musta-valkoista ole. Kyllä molemmista löytyy myös vastapuolen puolia. Mutta ihan heidän luvallaan voin sanoa, että tämä kaksikko tasapainottaa hyvin toisiaan ja siksi he luovat minulle täydellisen kaasokaksikon!

Minulle oli jotenkin tosi päivänselvää valita kaasoiksi Suski ja Ansku. Näin heti, että Suskista saan sen organisoivan ja hommat haltuun ja vastuulleen ottavan tyypin ja Anskusta sopivasti rentoutta ja keveyttä sekoittamaan pakkaa ja tunnelmaa. Luotan myös siihen, että molemmat tuntevat minut ja minunkin monet puoleni ja tietävät mitä tekevät häiden suhteen niin minun tietäen kuin salassa.

Jännä nähdä millaisia seikkailuja tulevaisuus meille tuokaan <3

Paluu