Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Metsäenergia Etelä-Savossa – hybriditilaisuus Tähtitorilla

26.03.14:00 - 16:00

Energian saannin turvaaminen meille tavallisille kuluttajille on herättänyt suurta huolta Etelä-Savossa kuin myös muualla Suomessa. Etelä-Savossa energia tuotetaan pääosin metsästä saatavalla biomassalla. Seminaari on tarkoitettu kaikille energiasta kiinnostuneille ja energia-asioita pohdiskellaan Etelä-Savon metsäisen maakunnan näkökulmasta. Seminaaria voi myös seurata etäyhteyden kautta webinaarina. Kaikki ilmoittautuneet saavat webinaarin osallistumislinkin sähköpostitse viimeistään tilaisuuden aamupäivän aikana. Seminaari on kaikille avoin ja maksuton. Tervetuloa paikanpäälle Kauppakeskus Stellaan tai nettilinjoille!

Aika: Tiistai 26.3.2024, klo 14:00–16:00.

Paikka: Kauppakeskus Stella, Tähtitori, Maaherrankatu 13, Mikkeli / Nettistriimaus.

Kohderyhmä: Metsäalan toimijat, metsänomistajat, energiankäyttäjät ja -kuluttajat, energiantuottajat, kuljetusyrittäjät, kuntapäättäjät, tutkimuslaitokset, kehittämisyhtiöt, korkeakoulut, yhdistykset, säätiöt, yrittäjät ja sidosryhmät.

Ohjelma:
klo 14:00 Seminaarin avaus, professori Tapio Ranta, LUT-yliopisto
Klo 14:10 Biosavu-ryhmähankkeen päätuloksia, ryhmäpäällikkö Pekka Hyvönen, Luonnonvarakeskus (Luke)
Klo 14:30 Kestävää metsäenergiaa Etelä-Savossa – KESME-hanke, projektipäällikkö Kyösti Turkia, Suomen metsäkeskus
Klo 14:50 Energiapuukauppaa ja metsänhoitoa, hankintaesimies Tuukka Suomalainen, Metsäenergia Meter Oy
Klo 15:10 Energiantuotannon näkökulma metsäenergian parissa, tuotantojohtaja Lasse Lahtinen, ESE-Energia Oy (Etelä-Savon Energia Oy)
Klo 15:30 Metsäbiotalouden merkitys Etelä-Savossa, tutkimuspäällikkö Kalle Karttunen, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK, Metsänomistajat
Klo 15:50 Loppupuheenvuoro, johtaja Petri Pajunen, Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo
Seminaari päättyy noin klo 16:00.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen viimeistään 25.3.2024 klo 23:59: tästä

Seminaari järjestetään osana LUT-yliopiston ja Luonnonvarakeskuksen Biosavu – Biopolttoaineen saatavuus Etelä-Savossa -ryhmähanketta. Ryhmähanketta rahoittavat Etelä-Savon Maakuntaliitto Euroopan aluekehitysrahastosta, Suur-Savon Energiasäätiö sr, Suur-Savon Sähkö Oy ja Etelä-Savon Energia Oy. Tilaisuuteen osallistuu myös Suomen metsäkeskuksen ja LUT-yliopiston Kestävää metsäenergiaa Etelä-Savossa – KESME -ryhmähanke.

Lisätietoja projektipäälliköiltä: Jarno Föhr, jarno.fohr(a)lut.fi ja/tai Pekka Hyvönen, pekka.hyvonen(a)luke.fi